Blogger du om naturlig barneoppdragelse?

Det er kreativ-vår-tid i hodet mitt, og ideene faller inn som perler på en svært raskt forbipasserende snor. Denne ideen er kanskje… hva, 4 minutter gammel eller noe sånt, men så raskt som ting skjer i hodet mitt for tiden er det bare å henge på.

Jeg vil lage en bloggroll av folk som blogger om naturlig barneoppdragelse.

Du skjønner hva jeg mener? Blogger som handler om samsoving, bæring, tilknytningsomsorg, barneoppdragelse på utviklingens premisser (er det ikke veldig rart at man oppdrar hunder og hamstere på artstilpasset vis, men gir beng i hva menneskets egentlige behov er når man skal oppdra menneskebarn?) og så videre. Det behøver ikke være en mammablogg, men det kan godt være det også. Bare det kommer frem at barneoppdragelsen er et bevisst valg og at man gjør seg tanker om det.  At man faktisk har et budskap, og at man vil få det frem og ut til folket.

For tanker kan nemlig deles med hverandre på internet.

Tanker kan spres.

100418JamestownIsland-52

Noen ganger vil man bare blåse... :)

Creative Commons License photo credit: MizGingerSnaps

Parallelt med denne tanken, har jeg også tanken om en “social media tribe”. Har du ikke hørt om konseptet før, så les dette som en generell innføring.

La oss si at Kari har skrevet en knallgod artikkel om samsoving. Denne linken gir hun til sin “tribe”, som består av 5 forskjellige bloggere som også er opptatt av naturlig barneoppdragelse. Så Knut, Ingrid, Rita og Arild bestemmer seg for å dele denne linken med sine lesere, sine twitterfølgere og sine venner/tilhengere på Facebook. Neste gang er det kanskje Arild som har noe om viktigheten av å ta med barna ut i naturen, og Kari og de andre “pusher” linken ut til sine følgere.

Resultatet er at budskapet når ut til mange, mange fler enn om Rita og Arild bare hadde blogget alene på hver sin lille øy.

Sosiale medier er kraftfulle saker, om det brukes på den rette måten. Man kan sitte innenfor sine mammaforum og snakke med likesinnede eller diskutere med motstandere, men det vil alltid forbli inne på dette forumet. Og noen budskap trenger å komme ut av lukkede miljø og bli allemannseie.

Blogging og syndikasjon av innhold er en måte å gjøre dette på.

Har du linker til blogger jeg kan ha på lista mi og kanskje spre små frø fra, så del dem gjerne i kommentarfeltet! :)

Del på Facebook
Tweet dette

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Video Hosting