Dagens prosjekt: hvordan få hår helt rent

OK, håret mitt og jeg har hatt store samarbeidsproblemer de siste månedene. Det har oppført seg ekstremt dårlig, det har trasset, det har klødd og det har floket seg noe så inni all faenskap, og det har vært mulig for meg å temme det.

Problemet er rett og slett at det er altfor tykt og altfor langt, sånn at det er helt forbannet umulig for en hjemmemamma med dårlig tid å få skylt ut alle pleieproduktene som etterhvert hoper seg opp og gjør håret tungt, fett, klumpete og fullstendig håpløst. Hodebunnen min har i tillegg begynt å hate seg selv stadig mer, så til de grader at den har blitt direkte selvdestruktiv.

Og jeg har blitt tussete. Faktisk hadde jeg akkurat bestemt meg for å ringe frisøren sporenstreks for å klippe av meg noen kg sånn at det går an å få det rent igjen!  For som du ser er det ikke lite hår som går berserk, heller..!

Håret mitt i ustelt versjon, rett fra hårstrikken

Håret mitt i ustelt versjon, rett fra hårstrikken

Ja, jeg har bytta shampo og balsam. Da blir det litt bedre hver gang, helt frem til håret mitt oppdager at det er lurt trill rundt, begynner å tviholde på alle pleiestoffene igjen og hårbunnen får det for seg at det er lurt å kvele seg selv. Det aller beste tipset frem til nå har vært å farge det, for da blir det nullstilt en liten stund igjen.

Det var da dette gikk opp for meg at jeg bare tenkte “Doh!”.

For hva er det vel som er helt naturlig, giftfritt, allerede tilstede i huset og som fjerner både fett og gammel gugge billig, trygt og effektivt?

Eddik! Og bakepulver!

Mine allierte

Mine allierte

Disse ble mine dusjkamerater i dag. Med på lasset tok jeg med meg en god, økologisk og fairtrade sukkerskrubb i samme slengen, siden huden også har fortjent litt ekstra pleie på denne min barnefrie dag (liker du skrubb og gaver, så får du følge med på Hjemmemamma.com i morra! ;).

Jeg hadde ingen oppskrift, så jeg bare tok det på slump. Litt bakepulver og litt vann i et desilitermål fikk rollen som shampo, og ca 1 dl 7% eddik + ca 3 dl vann ble balsam.

Bakepulveret sveid som bare søren i min hardt prøvede hårbunn, men jeg satser på at den i alle fall ble REN denne gangen. Jeg skulle døg ønske at jeg ikke hadde blandet den med KALDT vann der jeg stod og gispet etter pusten, men det får man lære av til neste gang. Edikkbehandlingen gikk helt uten smerter av noe slag, og jeg kjente at håret plutselig bare ble helt sinnsykt mykt med en gang – helt uten kliss og klass. Og mens det virket, skrubbet jeg mitt legeme.

Nyvasket

Nyvasket

Jeg er ikke helt sikker på om jeg fikk ut alt, for det lukter fortsatt littegranne eddik (men det er garantert borte innen det tørker, altså), og det kjennes fortsatt litt småseigt ut enkelte steder. Antagelig må jeg gjenta behandlingen et par ganger før jeg har fått ut all dritten som var der fra før. Men håret mitt har brukt flere uker på å samle opp pleiestoff nå, så mer er det antagelig ikke å forvente.

Men jeg tror altså dette var en svært god idé, for håret kjennes absolutt mye renere ut nå enn det pleier å gjøre! Nå skal det bare lufttørke, før jeg drister meg til å børste det (kanskje). :)

Les forøvrig også GreenEco-Moms innlegg om “Ingen sjampo og sjelden hårvask“, så finner du ut enda mer lure saker! :)

Del på Facebook
Tweet dette

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Dagens prosjekt: hvordan få hår helt rent”

  1. […] to og et halvt år, og det er virkelig, virkelig på tide med en oppgradering av hårmanken igjen. Håret mitt er langt, helt ned til livet, tjukt, bustete, uregjerlig, varmt og upraktisk, så jeg har tenkt å […]

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Video Hosting