En helg i Kristiansand

Memo to self: Ferie er oppskrytt.

Vi hadde ikke råd (eller tid) til noen lang ferie i år, så det har blitt noen små helgeturer isteden. Tidligere var vi i Nesbyen en helg, hvor vi besøkte Vassfaret Bjørnepark og Langedrag, vi var en helg på hyttebesøk hos tante, onkel og Julie, og denne helga tilbringer vi altså i en … jeg tror kan hende “hytte” vil være en overdrivelse, men hva det nå er befinner det seg på Dvergsnestangen i Kristiansand. Vi har senger, stekeovn og kjøleskap, og det er det (lette etter en bjelke å henge meg i i går kveld, men no such luck – Espen kommenterte tørt at om vi fant det, så hadde vi jo ikke hatt noe tau uansett :roll:).

Nuvel. Etter en fem timers lang reise med en Vilde som delvis sov, delvis var “Ferdiiiiiiig!!!!!! Ferdig søje biiil!!!”,  fortærte vi en Grandiosa hver (servert på pappen, i mangel av tallerkner – evig takknemlig for min kjæres fremsynthet, for uten hans engangsbestikk ville vi måttet brekke den i biter…) og hoppet bokstavelig talt til køys. Samsoving på … ja, ikke vet jeg hvor bred senga er, men enkeltmadrasslakenet er for stort… er ikke akkurat en drøm for å si det sånn, så morgenen begynte for min lille skjønne sånn i firetida. Det var i grunnen litt teit siden jeg ikke la meg før klokka to, så jeg våkna med halsbrann, kvalme og dritvondt i magen på grunn av søvnmangelen. Espen stod opp og tok med seg snuppa på tur, heldigvis, så jeg kunne sove videre.

Da de kom tilbake, kunne min datter begeistret fortelle meg om en “ødjakt båt” som de hadde sett i det store vannet (aka sjøen). Mor fikk krøket seg opp av senga, svart på en mail, kranglet med sliten pappa om noe så ubetydelig at jeg ikke engang husker hva det var, dusjet og stelt seg og kranglet enda litt. Denne gang over at jeg hadde tråkket ned skoa hans (dustepappamannen som la igjen joggeskoa mine i bilen når han pakka ut, han må jo skjønne at jeg ikke kan stavre meg ned på dass i høye hæler sånn midt på natta – hrmf). Ikke noe tid til frokost, her var det bare å kjøre for å få mest mulig ut av dagen.

Dyreparken, må vite.

Når vi setter oss i bilen og skrur på radioen, forstår vi fort at vår datter meget vel kunne ha kommet til å oppdage enda mer enn en “ødjakt båt” i dag tidlig. En tilfeldig forbipasserende fant nemlig båtens eier også, flytende i sjøen, noen timer senere. Ikke at hun ville ha forstått så mye av det, hun hadde vel bare trodd at mannen bada, men det er litt lite koselig å tenke på likevel…

Vel fremme i Dyreparken og en pølse med brød senere begynner endelig livet å se litt lysere ut for mammaen og hun øyner et håp i det fjerne om en fin dag tross tung start.

Lita jente i stor park

Lita jente i stor park

Men bare frem til min vakre datter fikk øye på den fine karusellen med hester på, satt seg på en av dem og var så forventningsfull og glad – helt til den dustedama kom og sa at jeg måtte gå av og ikke fikk lov til å stå der sammen med henne og passe på at hun ikke falt av. Hall0?? Hun er ikke engang to år! Så da ble vi rett og slett sparket av hele karusellen, gitt, til Vildes store og dype fortvilelse og hennes mors rimelig store … aggresjon, er kanskje ordet. Jeg angrer på at jeg ikke fortalte henne hva jeg mente om henne. Dette kunne hun fortalt oss før vi gikk på. Fin dag meg i rævva.

Etter en del trøsting og bæring og avleding kom vi frem til dyrene. Vi har sett på oter, en elg som var sliten så han måtte sove litt, og ulvene. Men da ble det litt trist igjen, for man kunne visst ikke hoppe ned til dem og klappe dem. Det ville vi fryktelig gjerne. Elgen også, når vi tenkte oss om. Vi måtte kose dem. Men så gikk det ikke an…

Etterpå kom vi frem til Ku-toppen, hvor det gikk traktorer på skinner. Endelig noe Vilde også kunne være med på. Hun elsker traktorer og gravmaskiner og alle sånne ting, så det var midt i blinken. I utgangspunktet. Men trøtt og trist fra forrige forsøk på karuselltur var det forferdelig vanskelig å forstå konseptet om å vente på tur. Så hun skrek, gråt, tryglet, ba, og gråt litt mer helt til det var vår tur. Da var lykken endelig komplett.

Traktorjente

Traktorjente

Helt til vi skulle av.

Innen vi hadde kommet til tigerens rike, var krisen nesten fullkommen. Sliten jente måtte egentlig sove, men det var liksom ikke så lett når det var så mye å se på, så da var det veldig greit med ei lita puppepause isteden. Pupp i slynge er en sikker vinner når alt går åt skogen!

"Pupp i synge" er en sikker vinner

"Pupp i synge" er en sikker vinner

Deretter fulgte geiter, apekatter, slanger, krokodiller, fisker, sjiraffer, sebraer… Ja. You know the drill. Puppen reddet det meste. Alt ble veldig mye greiere etterpå, og det var på tide å være “bøllesøø” og la mamma og pappa springe livet av seg isteden. 😉

Bøllefrøøøø! :D

Bøllefrøøøø! :D

Etterhvert ble det på tide med mat. Da holdt det på å gå skikkelig, skikkelig galt. Jeg og Vilde fant oss et sted å sitte mens Espen gikk inn for å ordne mat, men heldigvis var ikke ungen min spesielt interessert i å bare sitte der og glo. Få minutter etter at vi gikk inn for å se hva pappa holdt på med, blåste nemlig den digre parasollen overende. Akkurat der vi satt. En barnevogn stod også der, og den ble flerret opp i kalesjen. Tenk om den var nede og det lå en unge der? Tenk om vi fortsatt hadde sitti der når den velta? 😯

Etter å ha fortært en dårlig stekt hamburger med kalde brød i medvind og med langt hår, vandret vi videre på vår ferd. Far oppdaget hvor trallene stod, og ei lita og veldig trøtt og sliten jente fant endelig et sted som både var ufattelig morsomt og søvndyssende på en gang… Jon Blund kom rimelig kjapt. :)

natta

Nå sitter vi her på vår kvasihytte, mens det regner sidelengs og møteteltet rett ved siden av oss har satt i gang med en himmelsk helvetes lovsang.

Snart venter en ny Grandiosa, en ny natt i smal seng med en unge som aldeles ikke har tenkt å sove med det første, og nye fem timers reisevei hjem i morra.

Hurra for ferie på lavbudsjett…

Del på Facebook
Tweet dette

Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “En helg i Kristiansand”

 1. Trine Lise says:

  Sitter her og humrer litt for meg selv, men bare fordi du skriver så utolig bra 😉 Du får fram budskapet og vrir det til en morsom vinkel.

  Er ufattelig morsomt å lese bloggen din 😉

  Ha en fin helg videre 😉

 2. Trine Lise says:

  http://mingalehverdag.wordpress.com/

  Har skrevet et innlegg til ære for deg i dag 😉

 3. Green-EcoMom says:

  WOW! Det må har vært litt av en dag ja. *føler med deg*
  .-= Green-EcoMom´s last blog ..Ny kategori – Enkel livsstil =-.

 4. Jeanette says:

  Trine Lise: Tusen takk for både skryt og blogginnlegg – det kommer innmari godt med i kveld, kjenner jeg!!! :)

  Green-EcoMom: Ja, hurra hei og hopp sier jeg bare..!

  OPPDATERING:

  Det er mus i taket og i veggen.

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Video Hosting