Flere ideer til kjøkkenet

Desto mer jeg tenker på det, desto klarere ser jeg hvordan jeg vil ha det på kjøkkenet mitt. Og jeg ser til min store glede også at dette ikke behøver å bli så dyrt i det hele tatt. :)

OK.

Bare sånn for å re-cape:

kjokken1

Sånn så det ut før

Hvis veggene blir en lys cappucino-farge, så kan det bli bra. Du ser faktisk det meste av veggen på dette bildet, for på høyre hånd der er det en stor bueåpning inn i stua. Faktisk er det ikke mye vegg i det hele tatt, og dermed ikke dyrt å male om heller.

Så tar vi ned igjen den hylla som stod der før (den på bildet), og fritar den fra sin tjeneste som håndklebeholder oppe i andre etasje. Den maler vi antikkhvit. Jeg tror vi har igjen maling fra forrige runde, faktisk.

Over den henger vi oppe en tallerkenhylle i samme farge. Planen er å finne en brukt, og det tror jeg ikke skal bli så vanskelig. Har sett en del på Finn.no i det siste. :)

Oldemorhylla kommer opp i vinduet, den ligger ferdig grunna i kjelleren og trenger bare et malingsstrøk i samme farge.

Blårutete gardinstoff ligger klart til å bli nye gardiner, og antagelig også noen duker / brikker. For ja, jeg liker den litt 60-talls-retro-feelingen det gir med sånne ruter, selv om den kanskje vil bryte litt med stilen. Det må jeg neste se etterhvert, tror jeg.

Mellom overskap og benk er det nå en begredelig våtromstapet-ish sak som ikke går å male over på grunn av underlig struktur, men jeg har funnet disse veggplatene på IKEA:

Klikk for å komme til IKEA

Ser du nøye på den hvite der, så ser du et fint, sart mønster som vil passe bra både på kjøkkenet og i huset forøvrig. (Stua er nemlig også litt Shabby Chic, men det skal jeg fortelle deg mer om en annen gang. :) )

Uansett, til 129 kr pr stk så ender vi opp med å betale 645 kroner for å dekke alt som er dekket nå, og kanskje enda litt til (opp på siden av komfyren ville også vært fint, der er det jo som du ser rett på panelen).

Og med disse håndtakene istedenfor de teite treknottene som er på skapdørene, så kan det bli bra.

Klikk for å komme til IKEA

Disse er også fra IKEA, og koster 29 kr for to. Jeg vil trenge 18, altså 261 kroner i alt.

Så…

Ca 800 kroner for en tallerkenhylle, give or take (koster ca 1000 kroner ny, så det er ikke så usannsynlig)
645 kroner for benkeplater
351 kroner for håndtak

…og litt ekstra til maling….

Så får jeg faktisk et nytt kjøkken til…

*trommevirvel*

Under 2000 kroner.

Det er ikke halvgæli! :)

Del på Facebook
Tweet dette

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Flere ideer til kjøkkenet”

  1. Tara says:

    Gleder meg til å se “etter”-bildene :)
    .-= Tara´s last blog ..Tirsdagskveld… =-.

  2. Mia says:

    Hei! Dette høres ut som en bra plan, og kommer til å bli kjempefint!! :-) Takk for kjempefin reklame i innlegget ditt om perlekjede-konk.!! Ha en fin helg, skal få svart på mailen din i løpet av dagen og! :-) Klem-Mia
    .-= Mia´s last blog ..Konkurranse!! =-.

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Video Hosting