Gardinfrustrasjoner og mulig blondeamputering

Her sitter jeg for ørtende kvelden på rad og forbanner gardinprodusentene.

Det har seg nemlig sånn at jeg i min langstrakte stue har intet mindre enn tre vinduer. Taket er høyt, og gardinene må således være minst 220 lange. Dette gjør det vanskelig å finne noe på min kjære bruktbutikk, og det gjør det vanskelig å shine opp stua på budsjett også.

I min drømmestue har jeg dessverre også fått det for meg at jeg skal ha både vanlige gardiner OG blondegardiner i hvert vindu. Men akkurat nå begynner den drømmer og fade, sakte, men sikkert.

Og akkurat nå sitter jeg altså her og snakker med meg selv og sammenligner bilder og priser, så heng med på ferden!

For det er jo dyrt! Sinnsykt dyrt! Så dyrt, faktisk, at jeg ville hatt store problemer med å forsvare det for meg selv, selv om jeg hadde hatt masse penger.

Se bare her:

Hemingway, fra Princess: 259,-

Hemingway, fra Princess: 259,-

Romantic, fra Princess: 239,-

Romantic, fra Princess: 239,-

Disse kunne vært fine her. Veldig fine. Men det ville kostet meg ikke mindre enn 2988 kroner for alle vinduene mine!

Needless to say; det utgår med høye kneløft.

Skjebnen (eller var det markedet) vil jo også ha det til at man faktisk ikke bare kan mikse og matche heller, for det må være noenlunde samme oppheng om man skal ha to typer i ett og samme vindu. Dermed begrenser det seg kjapt, om man ikke er en racer på å sy. Dertil opererer Princess og Kid med forskjellige høyder også, sånn for å gjøre det komplett festlig for en stakkars husmor.

Dette er Kids versjon, med dårlige bilde:

Aaron, fra Kid: 99,90-

Aaron, fra Kid: 99,90

Romance, fra Kid: 129,90

Romance, fra Kid: 129,90

Dette kan jo faktisk nesten gå an, dog. 1374 kroner for alle vinduene. Fargen på godeste Aaron er helt feil, men han kommer i en dus og svært kledelig brunfarge også. Den ville passe kjempefint i stua her… men opphenget på ham og på blondegardinen er forskjellige. Jeg vet ikke hvor bra det blir..?

Så jakten fortsetter.

Alvine rund, fra IKEA: 249,-

Alvine rund, fra IKEA: 249,-

Ikke helt hva jeg leter etter, men det kan funke. Prisen er for to lengder, så det er 747 kroner for alle vinduene. Sammen med Aaron blir det 1346 kroner.

Jeg har også tenkt på å sy selv. Denne skjønnheten har jeg funnet på Stoff & Stil:

Blondestoff fra Stoff&Stil: 49,95 pr meter

Blondestoff fra Stoff & Stil: 49,95 pr meter

Stoffet er 180 cm bredt, så det ER en mulighet for at man kan klippe det over på langs og få to 88 cm brede gardiner ut av det. Jeg med mine vinduer ender opp med 125 kroner på lengda, eventuelt på vinduet om jeg deler det i to. Rundt regna 750 kroner for “full pakke”, eller 375 kroner med den smale varianten. Med Aaron, som er den desidert billigste jeg har funnet, blir det da 1350 kr , eller 975 om jeg amputerer blondene.

Det er med andre ord like dyrt å sy selv, som det er å handle på IKEA og Kid! Men stoffet er til gjengjeld perfekt. Helt, fullkomment perfekt. :)

Og det ER da ikke galt å få dobbelt sett med gardiner i tre vinduer til 1350 kroner uansett, er det det da? Noe lavere enn det tror jeg ikke det er mulig å komme… og jeg har ikke så lyst til å bedrive blondeamputering heller… så jeg får tenke litt mer på det.

Del på Facebook
Tweet dette

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Gardinfrustrasjoner og mulig blondeamputering”

  1. Trine Lise says:

    Har du sjekket ellos, sparkjøp eller jotex? De har stadig noen fine til ikke alt for gærne priser :)
    .-= Trine Lise´s last blog ..Spørsmålsrunde =-.

  2. Jeanette says:

    Nei, det er neste steg på lista, skal se om jeg får tid i kveld! :)

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Video Hosting