Når det faktisk blir rent – om miljøvennlig rengjøring

I dag er den første dagen i mitt nye liv. Januar og uke 1 har det med å gi meg følelsen av at alt ligger der så rent og pent foran meg, og at det bare er å gyve løs på det nye, fine som skal komme. Og så kan man klappe seg litt på skuldra for det som gikk bra og etter planen, mens man ser frem og planlegger noe enda bedre.

En av de tingene jeg er mest fornøyd med fra 2009, er at jeg klarte å få hele husholdningen så grønn som praktisk mulig. En av de tingene jeg innførte, var å kun bruke miljøvennlige rengjøringsmidler som Ecover og Sonett. Tidligere var rengjøringen et lite mareritt for mine ikke-så-samarbeidsvillige bronkier, og det å vaske dusjen innvendig var for eksempel noe jeg i grunnen trengte gassmaske for å gjøre om jeg skulle beholde lungekapasiteten.

Og så begynner man jo å tenke. Hvor mye rare ting er det i disse midlene, når kroppen reagerer sånn på dem? Og hvor blir de av? De forsvinner jo ikke når de sprayes ut i lufta eller gnies inn i gulvet, for sånne midler vil alltid legge igjen spor etter seg. En liten hinne med kjemikalier legger seg på overflaten, og virvles opp enda en gang når de tørker. Det som ikke brukes, tømmes ut og forsvinner inn i grunnvann og ut i havet. Det er ganske skummelt å tenke på, synes jeg.

Det jeg likte best, bortsett fra min mye renere samvittighet, var hvor RENT det ble, og hvor naturlig det luktet. Kjøkkenbenken lukter faktisk sitron! Ikke sånn syntetisk, falsk sitron, men the real deal – nesten som om jeg hadde stått der og laget sitronsaft selv. Jeg elsker den lukta. :)

Et av mine nyttårsforsetter er å gjøre det oftere. Vaske, altså. Jeg vil at det skal lukte friskt og rent i hele huset mitt, og jeg vil fortsette  å vite med meg selv at dette er trygge ting for både meg selv og for Vilde som nå stadig oftere henter sin egen klut og vil være med.

Og jeg vil dele den opplevelsen med andre også. Jeg er derfor stolt av å fortelle deg at fra og med i dag og to uker frem er det kampanje på miljøvennlige rengjøringsprodukter i nettbutikken min. Her finner du alt fra universalrengjøring til oppvasktabletter – helt generelt ting man trenger til det daglige renholdet. De er kun basert på vegetabilske ingredienser, og de er heller ikke testet på dyr!

For meg gjør det det bare bittelitt lettere å motivere meg selv for å vaske litt. 😉

Del på Facebook
Tweet dette

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Video Hosting