Oppdatering

Det er lenge siden jeg tok meg tid til å skrive en oppdatering av Prosjekt Livet her nå, rett og slett fordi alt har vært det salige kaos og ingen har visst noenting om hva denne oppdateringen skulle være.

Jeg er stadig under utredning hos legen, og fortsatt har man ikke kommet frem til stort. Det som skjer nå er at jeg skal på røntgen for å se om smertene rett og slett kan stamme fra en ryggvirvel nesten helt nederst i ryggen – altså der hvor nervene går ut til beina. Jeg oppdaget nemlig at en bestemt virvel alltid er øm å ta på, og det kan jo være en indikator. Og så er det trøbbel i fordøyelsen, noe som jo i bunn og grunn er i direkte sammenheng med energiomsetningen i kroppen. Smerter og forstyrrelser i energiomsetningen er i grunnen en dårlig kombinasjon.

Jeg har også vært hos NAV og søkt om arbeidsavklaringspenger. Legeerklæringen har ikke kommet enda, så saken er ikke engang behandlet, men jeg har vært på et par møter der nå. Det siste var i går… og jeg tenker “nei”. Saksbehandleren min kunne nemlig komme med en ny opplysning i går, og det er at man faktisk ikke kan ha sitt eget firma i det hele tatt om man mottar arbeidsavklaringspenger. Det er ikke nok å skrive hvor mange timer man jobber. Man kan ikke jobbe. Ikke så lenge det er eget firma. Da må jeg legge ned.

Og det kommer jeg ikke til å gjøre.

Jeg ofrer ikke det jeg har jobbet så hardt, så lenge for, bare for å få to år til med støtte fra NAV. Om de to årene kan firmaet mitt være det som finansierer livet mitt, om jeg fortsetter å jobbe med det. Gir jeg det opp, har jeg ingenting.

Jeg har laget meg en plan nå.

Jeg går tilbake til skolen (så fremt jeg kommer inn, jeg venter på svar enda) og fullfører min bachelorgrad i språk og litteratur. Deretter flyr jeg til Bergen og prøver meg på translatøreksamen og få statsautorisering som translatør. Etterpå begynner jeg på et nettstudie gjennom HiO, som i bunn og grunn er det første året på bibliotekarutdanningen. Jeg må også på det tidspunktet sørge for å få 3 måneders praksis på et bibliotek for å få den eksamenen godkjent. Samtidig med alt dette jobber jeg så hardt jeg kan med bedriften min, noe som også vil gi meg en fin praksis på CVen. Nettsteder og nettbutikk betyr egentlig informasjonsarbeid, tekstforfatting og datakunnskap oversatt til CV-språk, pluss at det sier mye om mine interesser, min evne til å tilegne meg nødvendig kunnskap og evne til å jobbe selvstendig.

Når disse årene er over, er jeg dermed kvalifisert til å ta de type jobber jeg alltid burde gått i retning av. Informatikk, journalistikk, bibliotekfag, språk, kultur… Da vil mange flere av de riktige dørene åpne seg for meg. Om da ikke firmaet mitt går så heidundrende bra innen den tid at det vil være min fulltidsjobb. Det kommer i så fall til å bli et ekstremt vanskelig valg å ta, for jeg elsker begge alternativer..!

Alt dette avhenger av om lånekassa gir meg støtte i to år til. Jeg tror, håper og ber, men er ikke sikker.

Alternativt søker jeg på et par småjobber nå, den ene er som kontormedarbeider på helsestasjon, og den andre er en 60% stilling som bibliotekar. Helsestasjonjobben er bare 30%, og er i samme byen som skolen. Den blir antagelig lett å kombinere med studier. Bibliotekarjobben er det verre med, men den gir meg nødvendig praksis selv om jeg bare får tatt opp ett, kanskje to, fag ved siden av den.

Uansett hva som skjer, blir det vanvittig mye jobb til høsten, for jeg må multitaske med bedrift, skole og kanskje en liten stilling ved siden av.

Så fremt lånekassa er med meg.

Alt jeg kan gjøre nå, er å krysse fingrene…

Del på Facebook
Tweet dette

Both comments and pings are currently closed.

6 Responses to “Oppdatering”

 1. Black Orchid says:

  Hei.

  Så spennende, det må være deilig å ha funnet et mål. Jeg håper dette ordner seg for deg. Lykke til med alt, med ein så spesifikk plan går det nok greit.
  Barn av naturen er forresten ei kjempefin side, med masse fine innlegg.
  Tusen takk for at du tar deg tid til å jobbe med både nettbutikk og især nettsted. Kjempefin inspirasjon til oss som leser.

  -Black Orchid-

  • Jeanette says:

   Tusen takk!! :)

   Ja, det er kjempedeilig – har vært en ganske stor hodepine for meg med all usikkerheten, jeg liker å ha en fremdriftsplan på ting. Dette kjennes bra! :)

 2. Høres ut som en glimrende plan! :-)
  Blir litt nysgjerrig på hvor gammel du er? (om du vil avsløre det). Blir alltid inspirert av damer som tar utdanning som voksen og som tørr å endre retning i livet.

  • Jeanette says:

   Jeg har visst blitt svimlende 34 år gammel allerede, hehe. Satt og regnet på det her om dagen, og kom frem til at jeg faktisk har jobba med unger i 18 år nå. Blir veldig rart å skifte retning, men veldig, veldig deilig også. Antagelig var det den retningen jeg skulle ha gått i fra starten av, så jeg er glad jeg oppdaget det mens jeg ennå har en del år igjen av yrkeslivet. :)

 3. Veronica says:

  Oj travelt. Er ikke lett med alt man skal få ordnet med støtte og alt. Hater å sitte med mange muligheter bare for å vente på et svar ang en av dem, før jeg kan se om det blir et alternativ. Man utsetter liksom å bestemme seg til det skjer. Det er så kjipt.

  Får jo bare håpe at kroppen vil henge med. Ta deg pauser når du kan. Men en ting slår meg: Jeg leste et sted at smerter nederst i ryggen, ofte lager problemer for legene for de finner aldri ut hva det er. Og så er det noe så enkelt som at det er fordøyelsen som er vanskelige, og gir smerter i ryggen pga hevelse og irritasjon og allslags. Men de færreste går jo til legen og sier “magen er så dårlig og jeg er så vond i ryggen”. for vi prater jo svært lite om fordøyelse!!

  Merker du noe forbedring/forverring i forhold til magen? Si isåfall det til legen din, det kan jo være noe der. Kroppen er rar sånn. Vondt et sted kan gi utslag et helt annet sted, men egentlig er det helt logisk.

  Lykke til med alt!

  • Jeanette says:

   Jah, det er dritkjedelig, for å si det mildt.

   Tanken på kombinasjonen fordøyelse/nedre rygg har slått meg også, men jeg tviler på at fastlegen min vil høre på den teorien. Så det jeg skal gjøre nå etter jeg er ferdig med røntgen og så videre i den retningen han vil ta det i, er å ta kontakt med akupunktur- og helseklinikken her i byen. Det er mulig det vil ha mye for seg. :)

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Video Hosting