Ressursutnytting i heimen

Alle som noengang har hatt et hjem å holde styr på har sannsynligvis oppdaget denne universale sannheten:

Det er sinnsykt hvor mye greier vi etterhvert har liggende!

Om ikke dette er et symptom på vår forholdsvis materialistiske samfunns helsetilstand, så vet ikke jeg. Vi drukner i  ting. Ting vi ikke trenger, ting vi ikke vil ha. Og samtidig ødelegger vi planeten for å lage det. Dumskapen lenge leve?

Heldigvis er det også mange som velger andre måter å leve på nå, og gjenvinning, gjenbruk og resirkulering er vår tids mantra for de som etterhvert har gjennomskuet galskapen og er i ferd med å oppnå en ny og litt mer hensiktsmessig selvinnsikt.

“Det er ikke bare å kjøpe og kjøpe!”, fikk jeg ofte høre når jeg var lita. Likevel merker jeg jo at shopping gjerne blir løsningen for meg også, når jeg mener jeg trenger noe eller bare vil friske opp litt i heimen. Det har jeg tenkt å reflektere litt mer over i fremtiden. For kanskje jeg allerede har noe jeg kan bruke? Kanskje jeg bare kan pusse opp noe jeg har fra før? Kanskje jeg kan redesigne noe, til og med!

Jeg tror nemlig verden forsøker å fortelle meg noe i dag. Først kan jeg lese “Innred hjemmet ditt økonomisk!” i VG, og deretter får jeg tips på mail om at Handmade Home: Simple Ways to Repurpose Old Materials into New Family Treasures nå er klar til forhåndsbestilling fra Amazon.

Samtidig er jeg redd kontantstøtten synger på siste verset, og vi har ingen garanti for hvordan det blir til høsten etter valget. Denne måneden har vi nemlig fått oss en liten preview på livet uten kontantstøtte, siden vi ble stående uten leieboer i kjelleren i en måneds tid. Det gikk akkurat ikke, og sparepengene har vært gode å ha.

Blir kontantstøtten borte, er vi nødt til å tenke nytt. Og vi er nødt til å tenke ressursutnytting.

Derfor har jeg i dag sittet og bladd litt på internet etter gode ideer, og her er det jeg har kommet opp med så langt:

How to repurpose old curtains

How to repurpose pillows

Repurposeful

Trash to Treasure

Rachel Ray> Repurposing with Evette

Har du noen gode tips til hvordan man best kan utnytte ressursene i hjemmet? Føl deg fri til å dele dem i kommentarfeltet! 😀

Del på Facebook
Tweet dette

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Ressursutnytting i heimen”

  1. Solon says:

    Har du hage kan du dyrke litt mat – i neste sesong. Ihvertfall om du liker litt hagebruk og friske grønnsaker.

    Lykke til med livet etter valget (med eller uten kontantstøtte).

  2. Jeanette says:

    Åh, den hagen er min evige dårlige samvittighet. Hvert eneste år har jeg Store Planer om urtebed, grønnsakshage, bærbusker og det ene med det andre, men så er både våren og sommeren over før jeg får sukk for meg. :roll:

    Men neste år!!! :)

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Video Hosting