Rødgrønn prevensjon

I dette landet er det ikke lenger mulig å oppdra barn.

Man kan få dem, javisst, men da må man gi dem fra seg til Statens barnehager når de fyller et år – som i en slags dårlig Tornerose-parodi. Kontantstøtten er ikke nok til å være hjemme så lenge som ledende psykologer mener er det beste for barnet, og i tillegg kuttes den fra og med neste år. Da gjør de det enda vanskeligere enn det allerede er.

I går kunne vi lese i både VG og Dagbladet at regjeringen nå også til alt overmål vurderer å kutte i barnetrygden, pluss at de vil fjerne eller redusere foreldrefradraget for utgifter til stell og pass av barn i neste års budsjett.

Jeg tror jeg skal gjøre det veldig lett for regjeringen. Jeg kan ikke se for meg å føde barn inn i et samfunn som ikke lar meg oppdra dem slik jeg og faren deres mener er best, og med redusert barnetrygd og forsvinnende kontantstøtte er det bare ikke mulig uten å havne langt under fattigdomsgrensa.

Jeg stoler ikke på sittende regjering.  Slik det ser ut nå, er det ingen grunn til å tro de at vil sørge for at familien min og ungene mine vil få det bra i fremtiden.

Vilde er snart 2.5 år gammel, og vi har nettopp søkt barnehageplass til henne. Hun begynner 1. august, når hun nærmer seg 3. Det er en passe alder å begynne, vi har klart å gi henne den starten vi ønsket å gi henne – trygt, rolig og nær foreldrene sine. Det er jeg veldig glad for, og veldig stolt av.

Blir jeg gravid nå, så blir situasjonen mest sannsynlig en annen. Da blir det liten hjelp å hente fra Staten. Kontantstøtten er mest sannsynlig en saga rødgrønt innen da, og dersom barnetrygden også reduseres, må vi mest sannsynlig flytte fra byen. Her er det ingen jobb til meg. Flytter vi, er vi ikke engang garantert den barnehageplassen vi ikke vil ha til minstemann.

Så, kjære regjering…  I påvente av et blått alternativ eller at dere tar til vettet, vurderer jeg sterkt å begynne på prevensjon igjen. Med dere bak roret, tør jeg ikke annet.

Del på Facebook
Tweet dette

Both comments and pings are currently closed.

3 Responses to “Rødgrønn prevensjon”

 1. Jon says:

  Det er et fritt valg å bli gravid og få barn. I Norge får man permisjonspenger til ca 1 år. Deretter har vi en ordning som gir så og si alle som vil ha en barnehageplass. I tillegg har vi fortsatt barnetrygd (og kontantstøtten finnes ennå i en form). Det finnes få, om noen, land som har like gode ordninger som Norge. I tidligere tider var det mange familier som valgt å leve på en inntekt, det er fortsatt mulig. Selvfølgelig betyr det at man ikke kan gå på kafe hver dag og handle nye klær her og der, men det fungerer å leve på en inntekt og da kan man være hjemme så lenge man vil. Staten gir deg et alternativ, liker du ikke det er du fri til å velge noe annet, men det blir bare absurd at om man ikke velger statens alternativ (forenklet sagt barnehage) så skal man få tilsvarende sum i penger til å bruke på egne ting. Nei nei, du får et tilbud, liker du ikke det så klar deg på egenhånd og lev på en inntekt.

 2. Jeanette says:

  Jeg fikk ikke permisjonspenger da fordi jeg var student, og jeg får det heller ikke om jeg blir gravid en gang til, fordi jeg er hjemmeværende.

  Jeg husker ikke sist jeg var på kafe, og om jeg kutter i klesbudsjettet mitt mer nå, så må jeg begynne å sy selv av gamle laken.

  Det funker nå, for oss, enn så lenge. Akkurat såvidt. Når kontantstøtta for Vilde forsvinner når hun fyller tre, og vi i tillegg kommer til å betale for hennes barnehageplass, så vil det med all sannsynlighet ikke fungere om vi får et barn til – fortsatt uten permisjonspenger, kontantstøtte og kanskje til og med barnetrygd.

  Ingen av mine unger skal i barnehage når de er så små. Derfor: ingen flere barn, før jeg vet at jeg kan gi dem det livet jeg vil at de skal ha. Så enkelt er det.

 3. Green-EcoMom says:

  Kjære Jon.
  Du skriver at det er absurd at om man ikke velger statens alternativ (barnehage). Hva med oss som ikke synes at barnehage er et alternativ for små barn? Oss som ønsker å ha tid med barna våre, for å sikre at dem får den oppmerksomheten de trenger i løpet av en dag, for å sikre at dem får det kostholdet de trenger i løpet av en dag, og for å sikre at dem blir tatt godt vare på av kvalifisert og tilstrekkelig personale?
  Du mener kanskje barnehagen er god nok, men vi gjør ikke det. Ikke for de aller minste. For barna under tre år er mamma og pappa framdeles primærperson i livet, og det å treffe mamma og pappa i tre timer før leggetid er ikke nok for å knytte sterke bånd mellom foreldre og barn.
  Kostholdet i barnehagen er så som så. Mange mener de har forbedret seg veldig, men maten skal være enkel å lage og mette mange mager. Det jeg ser de lager i barnehagen til mitt eldste barn er brødskiver, vafler, hurtigmat og sukker. I varierende doser. Jeg ønsker å holde mine barn unna sukker, melk, gluten, og kunstige farge og tilsetningsstoffer, det er umulig å være en sær foreldre som nekter barnet å spise youghurt med røde, grønne og gule prikker i fordi alle de andre barna har det.

  Hva med oss som lever med å snu hvert øre for å gi barna våre en god nok oppvekst ( i våre øyne), vi som sparer på dagligdagse ting som andre mener er en selvfølge fordi vi ikke har råd, vi som prøver på alternative måter å finne en stabil inntektskilde som sikrer våre barns framtid, sammen med mamma og pappa.

  Har du sett hvor mange barn i dag som får diagnose med psykiske lidelser? Jeg selv mener det har med samfunnet i dag å gjøre, med holdninger og kosthold. Mitt barn skal ikke bli en av dem…
  .-= Green-EcoMom´s last blog ..Jeg har testet urtekram neslesjampo fra et grønnere hjem =-.

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Video Hosting