Stuedrømmer

I skrivende stund får kjøkkentaket strøk nr 2 av kritthvit maling, og etterpå skal malemesteren male lister og kanskje også den ene hyllen som skal få en plass på kjøkkenet. Min andel av salmiakkvask og planlegging er unnagjort for kjøkkenets del, og akkurat nå er det ikke stor mer jeg får gjort der inne.

Men man har jo andre rom.

Man har jo en stue, for eksempel, som også sårt kunne trenge  noen små justeringer. Jeg har allerede tenkt på det en stund, begynt så smått å fikse det som fikses kan i farta, men aller først vil jeg bare vise dere utgangspunktet.[1. Eller faktisk er dette episode 2, da siden stua faktisk var grønn med røde lister da vi flytta hit..! 😆 ] Bildene er ganske dårlige, men jeg tror de gjør nytta.

Stua sett fra kjøkkensida

Stua sett fra kjøkkensida

Stua sett fra tv-sida

Stua sett fra tv-sida

Sjenken. Espen hadde den med seg fra før, den ble malt hvit når vi flytta hit. Speilet er fra IKEA.

Sjenken. Espen hadde den med seg fra før, den ble malt hvit når vi flytta hit. Speilet er fra IKEA.

Veggseksjon kjøpt på 90-tallet, som ble malt når vi flyttet hit. Bakgrunnen har fått noen "slitte" gullstrøk for spill og nyanser.

Veggseksjon kjøpt på 90-tallet, som ble malt når vi flyttet hit. Bakgrunnen har fått noen "slitte" gullstrøk for spill og nyanser.

En heller mislykka hylledekorering. Legg spesielt godt merke til tennbrikettene...

En heller mislykka hylledekorering. Legg spesielt godt merke til tennbrikettene...

Dette er altså sånn omtrent tingenes tilstand nå, på en forholdsvis ryddig dag. Jeg så meg så blind på dette at jeg ikke ante hvor jeg skulle begynne engang, så talentfulle Mia fra Mias interiør har vært så vennlig å se på disse bildene og gi meg gode tips og nye tanker til hvordan ting kan bli her. Much appreciated! :)

Hovedproblemet med denne stua er at den rett og slett er schizofren. Jeg begynte ut med tanken om hvitt, sølv, glass og sart romantikk, men følte at det falt flatt til bakken etter en stund. Så begynte jeg å dra tyngre elementer inn, som svarte rammer og blomsterpotter, og for å toppe det hele av har Espen hengt opp de grønne gardinene istedenfor de brune som liksom hørte med til det stuescenarioet.

Nå har jeg dog kommet på bedre tanker igjen, og etter å ha konferert med Mia og lest utallige interiørblogger for inspirasjon i det siste, så begynner jeg endelig å se lyset atter en gang.

Dette er en sånn stue som bare får meg til å sukke av misunnelse:

En stue som jeg drømmer om. Bildet er lånt fra bloggen De gode minner i en ny tid. Klikk på bildet for å besøke den!

Bildet er lånt fra bloggen "De gode minner i en ny tid". Klikk på bildet for å besøke den!

Det kan la seg gjøre. Jeg er ikke SÅ langt unna at det vil kreve for mye, tror jeg. Og grunnlaget er jo lagt, med både veggfarge, spisestue, møbler og alt. Det må som sagt bare justeres litt. Så tror jeg det kan bli bra.

Som tidligere nevnt holder jeg på å frustrere over gardinene. Disse er grønne, det funker dårlig – i alle fall på denne tida av året. Jeg leter etter brune lingardiner som jeg kan henge sammen med de blondegardinene jeg skal sy, for jeg tror det kommer til å dempe litt av følelsen av å sitte på utstilling her. Vi har jo faktisk et stor vindu i sofahjørnet, en dobbel verandadør ved spisestua og så enda et vindu på kortveggen. Det har berøvet meg fra min lune, gode hulefølelse som jeg så gjerne vil ha i en stue. Derfor: rikelig med gardiner.

Det er bare det at budsjettet ikke tilsier at jeg kan bruke x antall tusenlapper på bare gardiner, i alle fall ikke nå før jul. Derfor har jeg nå inngått et kompromiss med meg selv:

Da vi flyttet hit, mens jeg enda hadde mine drømmer og klare tanker om stuens stil, kjøpte vi nemlig kremhvite gardiner til hele stua. De har jeg nå hentet ned, og de ligger klare til å henges opp. Kanskje i kveld, kanskje i morra – det kommer an på om de skal strykes eller ei, for strykejernet står oppe og Vilde sover.

Men i går tok jeg altså det første skritt mot en bedre stue. Jeg ryddet opp i tennbriketthylla. :)

Betraktelig bedre!

Betraktelig bedre!

Del på Facebook
Tweet dette

Both comments and pings are currently closed.

3 Responses to “Stuedrømmer”

 1. Licota says:

  Veldig pen drøm du har – men er det ikke fryktelig upraktisk med lys stue og lyse møbler når man har småbarn? :)

 2. Jeanette says:

  Jo. Ekstremt!!! 😀

  Men innen vi rekker å bytte ut det vi har fra før og male stua på nytt, så kommer sikkert barnebarna og. 😆

 3. Trine Lise says:

  Så morro med så mye oppussing :) Jeg har en konk på bloggen som passer godt for alle hjemmemammaer :)

  http://trinesverden.com/2009/10/29/vinn-julegave-fra-kidsa-no/
  .-= Trine Lise´s last blog ..Vinn julegave fra Kidsa.no =-.

Powered by WordPress | Designed by: Free MMORPG | Thanks to MMORPG List, VPS Hosting and Video Hosting